Protože nám zeleninové pole navštívilo divoké prase, vrhly jsme s dětma do sklízení červené a krmné řepy. Prase velkou škodu neudělalo a teď už ani neudělá, protože je skoro vše sklizeno. Naopak by mohlo pomoct a trochu nám to pole porýt 🙂

Letos jsme měli červené řepy málo, takže na prodej není nic :(. Máme přes zimu velkou spotřebu, odšťavňujeme, vaříme polévku, pečeme v troubě, zavařujeme…

Polévka z červené řepy, kterou máme rádi:

č.řepa

celer

cibule

ovesné vločky

olej, sůl

Nakrájíme řepu na kousky, s cibulkou a celerem chvilku restujeme, poté zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Ke konci přidám ovesné vločky na zahuštění. Poté rozmixuji, polévka je krémové konsistence. Máme ji rádi se zakysanou smetanou. Velice jednoduché!

Pečená řepa:

Pečenou řepu připravuji tak, že ji nakrájím na plátky a vrstvím do zapékací mísy. Každou vrstvu pokapu olivovým olejem a medem, zasypu slunečnicovými nebo sezamovými semínky. Je to mňamka!

Táhli, táhli, až vytáhli :)
Táhli, táhli, až vytáhli 🙂

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

 


Comments

Napsat komentář