Protože nám zeleninové pole navštívilo divoké prase, vrhly jsme s dětma do sklízení červené a krmné řepy. Prase velkou škodu neudělalo a teď už ani neudělá, protože je skoro vše sklizeno. Naopak by mohlo pomoct a trochu nám to pole porýt 🙂
Letos jsme měli červené řepy málo, takže na prodej není nic :(. Máme přes zimu velkou spotřebu, odšťavňujeme, vaříme polévku, pečeme v troubě, zavařujeme…
Polévka z červené řepy, kterou máme rádi:
č.řepa
celer
cibule
ovesné vločky
olej, sůl
Nakrájíme řepu na kousky, s cibulkou a celerem chvilku restujeme, poté zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Ke konci přidám ovesné vločky na zahuštění. Poté rozmixuji, polévka je krémové konsistence. Máme ji rádi se zakysanou smetanou. Velice jednoduché!
Pečená řepa:
Pečenou řepu připravuji tak, že ji nakrájím na plátky a vrstvím do zapékací mísy. Každou vrstvu pokapu olivovým olejem a medem, zasypu slunečnicovými nebo sezamovými semínky. Je to mňamka!
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.