Zavařovaná cuketová omáčka na těstoviny

Když je cuket nadbytek, dají se zpracovat na mnoho způsobů. My máme rádi cuketovou omáčku na těstoviny, kterou zavaříte a v zimě, když chcete mít oběd nebo večeři velice rychle, tak máte skleničku po ruce, stačí ohřát a je to. Dá se použít i jako zeleninové lečo, přidáte vajíčka, zavaříte a máte opět rychlé jídlo.

Recept:

4-6 cuket

6 velkých cibulí (můžete i více, cibule není nikdy dost 🙂 )

rajčata

papriky

nastrouhaná mrkev

dýně (nemusí být)

česnek

kečup

rajčatový protlak

sušený zázvor

sojová omáčka (Tamari)

sůl, pepř

olivový olej

Nakrájíme všechnu zeleninu na menší kousky, mrkev nastrouháme. Osmažíme cibulku a přidáme všechny ingredience. Někdy ještě restuji mrkev zvlášť a poté přidám ke zbytku. Vaříme, občas mícháme. Sojovou omáčku přidáváme až před koncem. Záleží na Vás, kolik jaké zeleniny použijete. Každý rok dělám jinou kombinaci a vždy je omáčka výborná. Nakonec plním do sklenic, neplním až po okraj, cca 1 cm doplním olivovým olejem.

Zavařuji 20 min. na 90 °C.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

A pokud máte stále cuket až nad hlavu, výborný recept na cuketovou buchtu najdete zde: https://conovehonakopci.cz/2010/08/cuketova-buchta-s-polevou/ . Dávám akorát méně cukru. Moc nám chutná!

Napsat komentář