Naši dobrovolníci

Moc děkujeme všem našim letošním dobrovolníkům, Melanie a Julianovi z Německa, Romainovi a Lydie z Francie, Zulieře a Daleovi z Británie a Daniele a Tomášovi z Prahy. Moc jste nám pomohli a jste všichni úžasní lidé. Přejeme Vám, ať se Vám vyplní vaše životní sny. Thank you!

Dobrovolnictví na farmě funguje tak, že si dáte svůj profil na webové stránky dobrovolnictví (http://www.helpx.net, http://www.wwoof.cz, http://www.workaway.info). Pak se Vám lidé ozývají, zda mohou přijet. Komunikace probíhá většinou přes email v angličtině. Pokud si vzájemně sednete, nic nebrání tomu, aby dobrovolníci mohli přijet. Pracují za stravu a ubytování. Samozřejmostí je, že je na dohodě, jak dlouho budou pracovat, kdy budou mít volno apod. Zatím se nám nestalo, že by přijel někdo, kdo chce lenošit, naopak všichni byli vstřícní a ochotni pomáhat i tam, kde jsme to neočekávali. Pro nás úžasná zkušenost. Nejenom, že práce jde mnohem rychleji, ale dozvíme se hodně zajímavostí ze světa, z jiných farem, zážitky z cest… a často se stávají z dobrovolníků i naši přátelé.

Letos bylo zajímavé, že přijel vždy pár, starší 25 let, lidé, kteří si vyzkoušeli zaměstnání a mají již životní zkušenosti. Lidé, kteří chtějí změnit svůj život, začít farmařit nebo se přiblížit k soběstačnosti. Na farmách získávají zkušenosti a inspiraci. Ať se to všem vydaří.

Julian a Melanie

Julian a Melanie

Daniela a Tomáš

Daniela a Tomáš

 

 

 

 

 

 

 

Zuliera a Dale

Zuliera a Dale

 

 

Napsat komentář